Wednesday, October 19, 2011

Seminarul Național de Tineret, Iași, 19- 28 octombrie 2011

În perioada 19- 28 octombrie 2011, AEPADO va participa la Seminarul Național de Tineret de la Iași, „Dialog și cooperare între liderii de tineret și factorii decizionali”, implementat de Organizația culturală de apărare a drepturilor omului, Kasta Morrely.

Finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune, proiectul își propune să intensifice dialogul structurat și cooperarea trans-sectorială între educația formală și non-formală prin crearea unui cadru comun de dezbatere și colaborare între liderii de tineret, responsabili cu politicile de tineret și factori decizionali. În cadrul seminarului vor participa lideri și lucratori de tineret din 13 orașe ale României: Iași, Botoșani, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Craiova, Onești, Oradea, Râmnicu-Sărat, Râmnicu-Vâlcea, Târgu-Jiu.

Printre principalele activități ale seminarului, menționam: consultări civice în grupuri școlare, licee și facultăți din Iași, realizarea unei platforme de colaborare civică între partenerii proiectului „Dialog și cooperare între liderii de tineret și factorii decizionali”, cât și înmânarea de Scrisori Deschise către factorii decizionali din comunitățile reprezentate. 

Activitățile proiectului se vor baza pe metode de educație non-formală adaptate la subiectele proiectului dintre care menționăm dialogul structurat, implicarea tinerilor în procesul decizional, educația non-formală, politici și planuri UE, cât și activitățile de voluntariat. Având în vedere că unul dintre obiectivele organizației este de a promova cultura și tradițiile românești, în cadrul seminarului va avea loc o seară tradițională românească, însoțită de prezentările tuturor organizațiilor participante.

No comments:

Post a Comment