Monday, October 31, 2011

AEPADO, membră a unei platforme de cooperare civică la nivel național

În urma participării la Seminarul Național de Tineret de la Iași, „Dialog și cooperare între liderii de tineret și factorii decizionali”, Asociația Europeană Pentru Apărarea Drepturilor Omului - AEPADO a devenit membră a unei platformei de cooperare civică la nivel național.

Proiectul a avut ca principal obiectiv stimularea implicării active a liderilor de tineret si responsabililor de politici de tineret în viața publică prin folosirea dialogului structurat. Prin activitățile desfășurate de-a lungul celor 10 zile, s-a încercat identificarea unor instrumente de dialog și cooperare între liderii de tineret și factorii decizionali.

Tot în cadrul proiectului, a fost susținută ideea de creștere a responsabilității unităților de învățământ și a ONG-urilor în formarea și educarea tinerilor, prin adoptarea unor instrumente din educația nonformală în educația formală. Reprezentanții celor 13 orașe din România și autoritățile participante la dezbateri au considerat că este esențial să credem în complementaritatea practicării acestor două tipuri de educație și nu în exclusivitatea lor, atunci când vorbim de învățământul românesc. 

Crearea unei platforme civice de colaborare între partenerii proiectului a reprezentat cel mai important punct de pe lista activităților desfășurate în cadrul al Seminarului Național de Tineret. Acestă rețea de organizații non-guvernamentale urmarește o îmbunătățire a comunicării între liderii de tineret și autorități, prin împărtășirea de probleme, experiențe cu care acestea se confruntă, dar și promovarea exemplelor de bună practică.

No comments:

Post a Comment