Tuesday, August 16, 2011

Încheierea anului Internațional al Tineretului

Data de 12 august a fost declarată, încă din anul 1999, ziua internaţională a tinerilor. În 2011, această zi a marcat sfârşitul Anului Internaţional al Tineretului, eveniment găzduit de Centrul de Informare ONU din România, la care AEPADO a luat parte.

Primăria Muncipiului Bucureşti şi Centrul de Informare ONU pentru România au organizat joi, 11 august 2011 o masă rotundă care a avut ca scop promovarea proiectelor de succes derulate în România în perioada 12 august 2010 - 11 August 2011, în cadrul Anului Internaţional al Tineretului.
Întâlnirea a adunat numeroase instituţii publice, organizaţii şi autorităţi care au derulat proiecte care au avut ca scop promovarea Dialogului şi înţelegerea reciprocă în rândul tinerilor. Alături de Asociaţia Europeană pentru Apărarea Drepturilor Omului - AEPADO, în cadrul întâlnirii au fost prezenţi reprezentanţi din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, ai Casei Studenţilor din Bucureşti, ECDL România, ai Asociaţiei Tineri pentru Viitor 2006 şi mulţi alţii. 

Astfel, în cadrul întalnirii, au fost aduse în discuţie numeroase probleme cu care se confruntă tinerii, precum: inegalitatea de şanse, lipsa educației, a unei informări corecte etc. Luptând cu aceste vicisitudini, au arătat că pot construi un viitor mai bun prin încercarea de a schimba umanitatea. Majoritatea proiectelor desfăşurate în acest sens, au urmărit capacitatea tinerilor de a putea depăşi diferenţele cultural, religioase cu scopul de adopta valori comune. 

Tema zilei dedicate încheierii Anului Internaţional al Tineretului, “Schimbă lumea!”, poartă un mesaj perceput de către mulţi ideatic, adresat în principal tinerilor. Ei reprezintă dovada vie de curaj, energie şi speranţă în care se merită să fie investestit, fără a avea temerea unei pierderi. AEPADO a susţinut întotdeauna iniţiativele tinerilor în vederea unei dezvoltări durabile prin valorificarea talentelor şi energiei acestora. Ca dovadă, există numeroase proiecte încheiate sau care se derulează în prezent, ce au ca principal scop promovarea dialogului şi a înţelegerii reciproce în rândul tinerilor. Programul European JUMIGG- “Tineri multiplicatori împotriva violentei” prezentat şi în cadrul întâlnirii din 11 august, îşi propune, prin proiectele pe care le derulează, prevenirea violenţei în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 21 de ani. 

Rezultatele proiectelor încheiate pe parcursul acestui an, reînvie o speranţă în rândul multora dintre noi vis-a-vis de creşterea posibilităţilor de dezvoltare ale tinerilor. Chiar dacă această zi a marcat încheierea Anului Internaţional al Tineretului, poate fi considerată un prim pas pentru tinerii din comunitata internaţională, în încercarea lor de a schimba lumea.

2 comments:

  1. stau si ma intreb cum a marcat Romania acest an al TINERETULUI?

    ReplyDelete
  2. Am incredere ca sunt multe lucruri frumoase dedicate tinerilor care se intampla in Romania, poate prea putin mediatizate de cele mai multe ori.

    ReplyDelete